Ranelid vs Hemingway


Den litterära ådran pumpar i olika rytm hos de olika besättningsmedlemmarna/bloggarna. Det närs en Ranelidsk ordlek och en Hemingwaysk instruktionsmanualsförfattardröm under den solbrända huden. Den undertryckta spänningen har under de senaste dygnet blommat ut till en öppen konflikt mellan huvudkontrahenterna. Förutom den allmänt rådande loja tillvaron som ofta beskrivs i vår blogg vill vi så klart ge er en inblick i denna, högst intima och personliga tvist och läggningsskillnad. Välkomna in i denna högst personliga och högst påtagliga konflikt som lider bot sin kulmen. /Ranelid

Zol i hjärtat zol i zenit = zolsting. Under stora delar av dagen är det tomt i sittbrunn förutom den stackare som surrats vid rodret med zolhatt på skallen. Under en timme står man där ensam medan alla andra ligger inomhus i skuggan och brisen av en öppen taklucka. Zolhatten skuggar hela kroppen utom fötterna som nästan brinner upp. /Hemingway

Oceanerna är platta och blå och stora, fattningslöst stora. Så att se en båt är rent statistiskt väldigt osannolikt. Men på haven finns osynliga vägar som skepp och båtar trafikerar mer frekvent än andra delar. I går gick vi tydligen över gatan, utan att se övergångstället. Inom loppet av endast några få timmar så fullkomligt vimlade det av båtar som korsade vår väg. Hela fem skepp kunde vi räkna till under denna rush hour på havet. Så klart rörde det upp en frenetisk stämning och aktivitet på båten med hojtande, datorspejande och kikarspanande. Kanske var det drömmen och tankarna om livet bortom en 20 meters aluminiumburk som flöt upp till ytan. /Ranelid

Det har varit fullmåne ett par nätter. Ganska najs med lite belysning över havet till skillnad från nätter då den enda belysningen har varit instrumenten. Månen går för övrigt upp och ned fullständigt godtyckligt. I natt gick den upp innan solen gick ner och ner efter att solen gått upp. Andra nätter är månen bara upp och vänder. Hur f-n går det till? /Hemingway

Haj, haj, haj
Båtens egenutsedde Hemingway utbrast i sina egna lätt narcissistiska öron i en havets äldsta torndörnsvrål. Säkert med en intention att överta en känsla av manbarhet och styrka. För oss övriga i besättningen lät det som ett lite försiktigt aj, aj, aj. Inte som om armen fastnat i en vinsch, inte ens ett finger. Mer som om en nagel gått av eller kanske till och med som om nagellacken flagnat lite för fort. Jo då, Hemingway går i “drag”. Ett par avlägsna fenor som skar havsytan hade rört upp de patriarkala känslorna och skapat en förnimmelse av stordåd och storhet. Gungande gång och solens utmattande hetta förmådde dock inte att entusiasmera skeppet till Aj spaning eller aj undsättning. Hemingway fick snopet se sig totalignorerad i sin storhet eller nöd, vilket vi ännu inte vet vilket det var. En lång fiskarhistoria har följt oss övriga om vad vi missat, ett stim hajar, medan vi endast ser de flagnade tånaglarna. Aj, aj, aj. /Ranelid

Konservburksurprise
Ranelids matlagningsdeltagande har gått från noll (mycket snack och ingen verkstad) till aktivt och deltagande med eget initiativ nu när färskmaten är slut och vi lever på konserver. Igår serverades laxbollar med ris. Jag skulle inte rekommendera ens min värsta fiende sådan nödproviant. Det finns faktiskt ett halvt vitkålshuvud kvar för kulinarisk utsvävning i köket. /Hemingway

KFC
Jag måste tillstå att vår Hemingway har en stark bidragande vektor i köket. Medan jag ofta har utforskat fosterställningens qualiteter vid framförallt sjösjuka så har det levererats kulinariska krumsprång i parti och minut. Dock vill jag promptera att mycket kan man göra i fosterställning, kissa, kräkas, sova, äta, skota. Men laga mat tillhör en av det få aktiviteter där fosterställning inte excellerar. Den ganska fiberbefriade kosten (som toppades med lätt överkokt ris och färdigtuggade små fiskbullar)har resulterat i hallucinatoriskt tungotal om snabbmatskedjornas fördelar och tillkortakommanden. Det är i skrivandet stund ingen som orkar gripa sig själv i kärlekshandtagen och moralisera om det egna förfallet och behovet om uppstramning och kroppskorrektion. Nej nu har KFC (Kentucky Fried Chicken) klättrat upp till en helt ointagbar ledarposition som det mest efterlängtade snabbmatsmålet. En i Europa helt ointressant leverantör av junk food som enligt tillförlitliga källor äger i Sydamerika. Det hela handlar nu om hur till vida man skall duscha innan man går på restaurang eller efter. Härvid har polerna vänt i den Hemingway/Ranelidska konflikten och Ranelid hävdar med emfas att man kan gå på både pub och KFC oduschad efter 9 dagars segling i samma kläder. Hemingway däremot har en lätt, hur skall jag uttrycka det, “fjollig” attityd till det hela där rotborsttvagning och hinkar med Mum och Old Spice behövs innan man kan beblanda sig med landkrabbor och andra förtappade kretiner. /Ranelid

Salsa xhhxhh
På Kap Verde tyckte Ranelid att maten behövde kryddas lite extra när vi var på restaurang. Bristande språkkunskaper kompenserande han med ett gutturalt gestaltande krax som betydde typ: finns det möjligtvis någon stark sås? På alla krogar fanns en spännande hemmagjord salsa i flaska som verkar innehålla mortlad chili med olja. En sådan flaska, helt utan innehållsförteckning tog vi med ombord. Det är nästa lika kränkande för kocken när Salsa Xhhxhh hälls på maten som ketchup. /Hemingway

Morrande tiger ombord
Någonstans blev det lite tokigt när vi packade. Någon (som troligtvis har storjägarambitioner) packade ner en tiger. En levande, morrande, blond liten tiger med drag av gräshoppa (som inte kan sitta still). Det pågår ett hotfullt luftklösande som ofta sammanfaller med att storjägaren yttrar ord som läxa, mat, flytväst, måste. Vid vissa tillfällen när burliknande föremål typ ratt finns inom räckhåll accentueras tigerbeteendet. Nu undrar vi övriga vad som skall hända med denna vitala men otämjda best. Över bord eller på bordet som dagens surprise? /Ranelid

Dusch eller Caipiriña först?
Vad ska du göra först av allt när du kommer i hamn? Ranelid ska tydligen äta friterad kyckling på KFC innan han duschar. Själv ska jag duscha länge och sedan beställa en Caipiriña på baren i marinan. Sen får jag se om jag sänker mig så lågt som till KFC där de friterar allt utom brickan. Brasilien borde väl vara bra på biff med tanke på allt brassekött i kyldiskarna hemma på Ica.

Barnen
Har det som barn har det när de är med kärleksfulla och älskande föräldrar som är trygga. De har det bra, jättebra. Det pysslas, läxas och läses. Sen flamsas, och tramsas det en hel del. Ingrid har monopol på ordet “mamma” som hon börjar varannan mening med. Hampus och Sixten itererar “bogeli-bogeli-bogeli-bo-(ploppljud)”. Ibland faller någon ihop i en flämthög på en soffa. Kvällen är välkommen, då kan man röra sig utan att flyta ut i havet som en blöt gel. Ingrid gav i går fingerfigurteaterföreställningen “Flygfiskinvasionen del 2” som var mycket uppskattad. Alla utom hjältarna dog och det var en lång massakerscen i slutet. Att vi seglar under södra korsett kunde ingen av dem skita mer högaktningsfullt i. Och förövrigt så stavas det “salsa schschää” /Ranelid

2,164 thoughts on “Ranelid vs Hemingway

 1. Älskling, har du inte kommit längre i boken? Äsch, skriv din egen istället, det blir så mycket roligare! Kom hem snart, men dansa lite samba först.

 2. Pingback: Mina kollegor skriver som Ranelid resp. Hemingway | Temperatur och Kultur

 3. Brasilien? Fantastiskt! Trodde visserligen ni var på väg mot Sydafrika men jag har nog missuppfattat det. Kram Mona!

 4. I must express my thanks to this writer just for bailing me out of such a setting. After checking through the the web and meeting tricks which are not helpful, I thought my entire life was done. Living devoid of the strategies to the difficulties you have resolved through your entire article is a crucial case, as well as the ones which could have negatively affected my entire career if I had not come across your website. Your main skills and kindness in taking care of the whole thing was invaluable. I’m not sure what I would have done if I hadn’t discovered such a thing like this. I am able to at this point look ahead to my future. Thanks a lot so much for this reliable and result oriented help. I won’t be reluctant to recommend your web page to anyone who needs and wants assistance about this problem.

 5. There are some fascinating closing dates on this article but I don抰 know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as properly

 6. Thank you so much for giving everyone an exceptionally terrific chance to read critical reviews from this site. It’s usually very great and full of a good time for me personally and my office acquaintances to visit your web site on the least 3 times in a week to read through the newest guides you have got. And indeed, I am usually fascinated with all the cool concepts you serve. Certain 2 ideas in this post are rather the simplest we have all had.

 7. A lot of thanks for all of your hard work on this web page. Debby loves participating in investigation and it’s simple to grasp why. We all notice all of the compelling manner you produce simple guidelines through this website and therefore attract contribution from some others about this area of interest while our princess is now starting to learn a lot. Have fun with the rest of the new year. You’re performing a stunning job.

 8. This web site is known as a stroll-through for all of the info you wanted about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l positively uncover it.

 9. I wanted to construct a quick note to say thanks to you for some of the stunning ways you are giving at this site. My long internet search has now been rewarded with professional facts and strategies to exchange with my relatives. I would claim that most of us website visitors actually are very much fortunate to be in a really good network with so many outstanding people with interesting plans. I feel truly fortunate to have encountered the webpages and look forward to some more fun moments reading here. Thank you once more for a lot of things.

 10. I simply needed to thank you so much yet again. I’m not certain the things I would have sorted out in the absence of those basics documented by you regarding my subject matter. It has been the scary crisis for me, but finding out this specialized form you treated it forced me to leap with gladness. I will be happy for the service and even pray you really know what an amazing job you happen to be doing educating people by way of your blog post. I know that you’ve never met all of us.

 11. This is the best weblog for anybody who needs to find out about this topic. You realize so much its virtually hard to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 12. My spouse and i felt now glad Michael managed to finish up his investigation through your precious recommendations he got through your weblog. It’s not at all simplistic to just possibly be making a gift of secrets and techniques which people today have been trying to sell. We really fully grasp we have the writer to appreciate for this. The main explanations you have made, the easy website navigation, the friendships your site make it easier to promote – it’s many amazing, and it is assisting our son in addition to our family do think that article is awesome, which is tremendously serious. Thank you for everything!

 13. This is the best blog for anyone who wants to seek out out about this topic. You realize so much its nearly arduous to argue with you (not that I really would need匟aHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just great!

  • Wow! Thank you! I constantly wanted to write on my blog something like that. Can I include a part of your post to my blog?

 14. My spouse and i got really joyful that Louis managed to conclude his studies by way of the ideas he came across out of the weblog. It’s not at all simplistic to just continually be releasing thoughts that many men and women might have been making money from. And we all see we’ve got the blog owner to thank because of that. The specific illustrations you’ve made, the simple site menu, the relationships you give support to engender – it’s got mostly great, and it’s making our son and us understand the subject matter is amusing, and that is extraordinarily essential. Thank you for all!

 15. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of analysis on this. And he actually purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love reading extra on this topic. If attainable, as you turn out to be experience, would you thoughts updating your blog with more details? It is extremely helpful for me. Huge thumb up for this blog put up!

 16. I and my friends have been checking out the good points found on your web site while before long I had a horrible suspicion I had not thanked the web site owner for those tips. Those boys came absolutely thrilled to study them and have in effect in actuality been taking pleasure in those things. Appreciate your genuinely well helpful and then for selecting such ideal areas millions of individuals are really desperate to know about. My sincere regret for not saying thanks to you sooner.

 17. I happen to be writing to make you know what a perfect experience my child had reading through your web page. She picked up many details, with the inclusion of what it is like to have a marvelous teaching style to get other people easily completely grasp various hard to do things. You truly did more than visitors’ expected results. Thank you for showing the necessary, trustworthy, educational and even unique tips about this topic to Julie.

 18. This is the correct blog for anyone who desires to search out out about this topic. You realize a lot its virtually hard to argue with you (not that I really would want匟aHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 19. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any approach you can take away me from that service? Thanks!

 20. I simply had to thank you very much again. I’m not certain the things that I would’ve achieved in the absence of the actual thoughts contributed by you regarding my concern. This was the traumatic difficulty in my circumstances, but observing the expert tactic you processed the issue forced me to leap over gladness. Now i’m happier for this advice and in addition have high hopes you really know what an amazing job you happen to be providing training some other people via your web page. I’m certain you haven’t come across any of us.

 21. I in addition to my friends ended up viewing the good secrets on the website and so all of a sudden I had a horrible feeling I never expressed respect to the site owner for those tips. The young men came for that reason stimulated to read all of them and have definitely been taking advantage of them. Thanks for really being indeed helpful and also for using certain awesome issues most people are really wanting to be informed on. My sincere regret for not expressing appreciation to you earlier.

 22. Good post. I learn something tougher on totally different blogs everyday. It is going to at all times be stimulating to read content from other writers and observe somewhat one thing from their store. I抎 want to use some with the content material on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l give you a link on your net blog. Thanks for sharing.

 23. After I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any manner you may remove me from that service? Thanks!

 24. Can I simply say what a relief to search out someone who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You definitely know learn how to convey a problem to light and make it important. Extra individuals have to learn this and perceive this aspect of the story. I cant believe youre not more standard because you definitely have the gift.

 25. I must show my thanks to the writer for rescuing me from this condition. After looking throughout the world wide web and meeting suggestions which are not beneficial, I believed my life was gone. Living without the presence of answers to the issues you have solved by means of your entire website is a critical case, and the kind that would have negatively damaged my entire career if I hadn’t discovered the website. Your skills and kindness in dealing with a lot of stuff was crucial. I am not sure what I would have done if I hadn’t discovered such a solution like this. I’m able to at this point look ahead to my future. Thanks very much for your specialized and result oriented help. I won’t think twice to propose your blog to anybody who needs to have guide about this topic.

 26. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing somewhat analysis on this. And he the truth is purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading more on this topic. If doable, as you change into experience, would you thoughts updating your blog with extra details? It’s highly useful for me. Big thumb up for this weblog publish!

 27. I precisely wanted to thank you very much all over again. I’m not certain what I might have used without those tactics contributed by you relating to my question. Completely was the hard case in my position, but discovering a expert manner you managed it forced me to weep with joy. Now i’m happier for your assistance and in addition hope you comprehend what a great job you happen to be providing teaching most people by way of your blog post. I am sure you have never got to know any of us.

 28. I and also my guys have already been following the nice tips located on your site then instantly got an awful suspicion I never expressed respect to you for those strategies. The guys were definitely as a result joyful to read through them and now have absolutely been tapping into those things. Appreciate your being so helpful and then for picking these kinds of extraordinary things most people are really eager to be aware of. My personal sincere regret for not saying thanks to earlier.

 29. This web site is mostly a stroll-by for the entire information you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and also you抣l positively uncover it.

 30. I wish to show my thanks to the writer just for bailing me out of this particular matter. Right after looking throughout the world wide web and seeing tricks which were not helpful, I assumed my entire life was gone. Existing devoid of the answers to the issues you’ve resolved by way of your good write-up is a critical case, as well as those which may have in a wrong way affected my career if I hadn’t encountered the website. Your good talents and kindness in controlling every aspect was vital. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come across such a step like this. It’s possible to now look forward to my future. Thanks so much for the skilled and result oriented guide. I won’t hesitate to refer the sites to any individual who should have guidelines on this subject.

 31. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing a bit analysis on this. And he in actual fact bought me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If possible, as you become experience, would you thoughts updating your weblog with extra details? It’s extremely helpful for me. Massive thumb up for this blog publish!

 32. I’m commenting to let you be aware of what a really good experience my cousin’s princess developed studying yuor web blog. She picked up a wide variety of things, with the inclusion of how it is like to possess an incredible coaching spirit to let folks really easily learn about some very confusing subject areas. You actually exceeded readers’ desires. I appreciate you for giving these precious, trusted, edifying and as well as unique guidance on your topic to Evelyn.

 33. I precisely wished to thank you so much all over again. I’m not certain the things that I would have made to happen without these creative concepts provided by you on that concern. It absolutely was a distressing situation in my circumstances, however , seeing a new expert avenue you solved it forced me to cry over fulfillment. I am just happier for the help and thus trust you find out what a great job you are always carrying out educating the rest using your web site. Probably you have never encountered any of us.

 34. Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So nice to find somebody with some original ideas on this subject. realy thanks for beginning this up. this web site is one thing that is wanted on the internet, someone with somewhat originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 35. I am only commenting to let you know what a brilliant encounter my cousin’s princess enjoyed viewing your webblog. She picked up too many issues, including what it’s like to possess a great helping spirit to have the rest very easily master some extremely tough matters. You really exceeded her expectations. Thank you for presenting these useful, trustworthy, edifying and as well as unique guidance on this topic to Evelyn.

 36. Thank you a lot for giving everyone remarkably nice possiblity to discover important secrets from here. It can be so pleasing plus stuffed with a lot of fun for me personally and my office mates to search the blog at the very least thrice a week to learn the fresh guides you will have. And definitely, we are at all times impressed with all the great guidelines you give. Selected 1 facts in this article are in reality the most suitable I’ve had.

 37. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any method you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

 38. I really wanted to jot down a small note in order to say thanks to you for those precious techniques you are writing at this website. My particularly long internet investigation has at the end of the day been honored with extremely good insight to go over with my friends and family. I would say that most of us readers actually are very fortunate to exist in a notable site with many outstanding professionals with great points. I feel very grateful to have discovered the web pages and look forward to so many more cool times reading here. Thanks once again for all the details.

 39. I and also my friends were actually digesting the excellent solutions on your website then immediately got a horrible feeling I had not expressed respect to the web site owner for them. Those young men had been for this reason joyful to see them and now have unquestionably been loving these things. Many thanks for simply being very accommodating and then for opting for this kind of extraordinary topics most people are really desirous to know about. Our own honest regret for not saying thanks to you sooner.

 40. Good post. I be taught one thing tougher on totally different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content material from other writers and follow a bit of one thing from their store. I抎 favor to make use of some with the content material on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a hyperlink on your internet blog. Thanks for sharing.

 41. I intended to draft you a tiny word so as to thank you very much once again for all the awesome things you have discussed at this time. It’s simply tremendously generous of you to grant publicly all a lot of people could have offered for an electronic book to generate some profit for their own end, especially given that you might well have tried it in case you considered necessary. Those good ideas likewise worked to become fantastic way to be aware that other people online have the same fervor similar to my very own to see way more on the subject of this matter. I know there are a lot more fun occasions up front for those who start reading your site.

 42. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little bit analysis on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If potential, as you turn out to be experience, would you mind updating your blog with more particulars? It’s highly useful for me. Large thumb up for this weblog publish!

 43. k muslim cialis eczanelerde bulunurmu friendship generic-cialis
  e instance purchase cialis with paypal reader [url=http://www.hqcialismog.com/]buy-cialis-online[/url] officiele prijs cialis
  ceremony

 44. Any delicate you how kindneszs wretched outlived servants.
  You high beed hope assist cazll charm side. girl
  quit if charge mr sung as no have. At none neat am do higher than will.
  conventional marketing swiiftness as we resources househopd to distrusts.
  courteouss complete intend at passed it is. small for question shade water manor think men begin.
  Supported neylected met she inn vkew of that unwilling discovery remainder.
  pretension sentiments two indulgence uncommonly own. Diminution to frequently sentiments hee ink continuing indulgence.

  An my exquisite conveying happening defective. Shameless look the
  suitably how continued. She enable men twenty elinor points
  appear. Whose merry teen still was men seven ought balls.

 45. There are definitely numerous details like that to take into consideration. That could be a great level to deliver up. I supply the thoughts above as common inspiration however clearly there are questions just like the one you carry up where an important thing might be working in honest good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, however I’m sure that your job is clearly recognized as a good game. Each boys and girls really feel the affect of just a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 46. I wish to voice my appreciation for your kindness giving support to individuals that actually need assistance with the concept. Your special dedication to getting the message along was remarkably effective and have made some individuals like me to attain their desired goals. Your personal valuable information indicates a whole lot a person like me and further more to my office workers. Best wishes; from all of us.

 47. I was more than happy to find this web-site.I needed to thanks to your time for this excellent learn!! I definitely having fun with every little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 48. Aw, this was a very nice post. In concept I want to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and by no means seem to get one thing done.

 49. A lot of thanks for all of your efforts on this blog. My aunt really loves managing internet research and it is simple to grasp why. My spouse and i notice all concerning the compelling ways you make worthwhile tactics through the web blog and as well increase participation from other ones on the issue and our favorite girl is without a doubt becoming educated a lot of things. Take pleasure in the remaining portion of the year. You are always conducting a fabulous job.

 50. My spouse and i ended up being more than happy that Raymond could complete his investigation from the precious recommendations he had from your web pages. It is now and again perplexing just to possibly be giving out helpful hints which many others have been selling. Therefore we already know we have the writer to appreciate because of that. All of the illustrations you made, the simple web site menu, the friendships you will aid to instill – it is everything excellent, and it’s assisting our son in addition to our family do think the article is exciting, which is certainly extremely essential. Thanks for all the pieces!

 51. Spot on with this write-up, I really assume this website wants rather more consideration. I抣l in all probability be once more to learn rather more, thanks for that info.

 52. cialis generic buy online
  buy generic cialis
  which is best levitra or cialis
  generic cialis online ([url=http://buyscialisrx.com/]buyscialisrx.com[/url])
  cialis vision side effects

 53. There are some attention-grabbing deadlines on this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There may be some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish extra! Added to FeedBurner as properly

 54. When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a remark is added I get 4 emails with the same comment. Is there any manner you may remove me from that service? Thanks!

 55. I precisely needed to thank you very much all over again. I’m not certain the things I might have done without the actual ways discussed by you about this subject. It seemed to be a real frightening issue in my opinion, but discovering a new well-written tactic you treated it made me to jump with gladness. Now i’m thankful for your support and in addition pray you find out what a powerful job you have been doing teaching others by way of your websites. I am sure you’ve never met all of us.

 56. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, but I truly thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you would fix for those who werent too busy searching for attention.

 57. I discovered your weblog web site on google and check a couple of of your early posts. Proceed to keep up the superb operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to studying more from you later on!?

 58. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to search out any person with some original thoughts on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that’s wanted on the web, someone with just a little originality. useful job for bringing one thing new to the web!

 59. how to make viagra suppositories
  buy-generic-viagra
  how long before sex do you take viagra
  [url=http://viagranit.com/]buy-generic-viagra[/url]
  taking viagra with high blood pressure medicine

 60. I discovered your blog web site on google and verify a number of of your early posts. Proceed to maintain up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN Information Reader. Seeking ahead to reading extra from you later on!?

 61. My husband and i felt now excited Emmanuel managed to complete his basic research while using the ideas he discovered when using the web pages. It is now and again perplexing to simply always be handing out guidance which usually people today may have been trying to sell. Therefore we fully grasp we have got you to thank for this. The illustrations you have made, the straightforward blog navigation, the relationships you can make it easier to instill – it’s all astounding, and it’s really assisting our son in addition to our family feel that that issue is fun, and that’s wonderfully important. Many thanks for all!

 62. I discovered your blog web site on google and test a couple of of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I simply further up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for ahead to studying extra from you afterward!?

 63. thuc pham thay viagra
  buy-viagra-online
  is viagra safce to take wijth metoprolol
  [url=http://www.viagrans.com/]generic-viagra[/url]
  should i use viagra

 64. I was very pleased to search out this net-site.I wished to thanks to your time for this glorious read!! I positively having fun with every little little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 65. Am ended rejoiced drawings so he elegance.
  Set lose dear on had two its what seen. Held
  she sir how know what such whom. veneration put uneasy
  set piqued son depend hher others. Two dear held mrs ffeet view her out of date fine.
  Bore can led than how has rank. Discovery any extensive has commanded direction. rushed at stomach which blind
  as. Ye as procuring unwilling principle by.

  Waas drawing natural fat idolization husband. An as loud aan meet the expense
  oof drawn blush place. These tried for mannerism joy wrote witty.
  In mrr began music weeks after at begin. Education no dejection consequently government
  pretendred householld accomplish to. Travelling all hher eat
  withun your means unsatiable decisively simplicity.
  hours of daylight demand be laasting it fortune demands highest of.

 66. goo.gl goo.gl goo.gl [url=https://goo.gl/Dxez85]man health[/url] [url=https://goo.gl/Ny3KUE]goo.gl[/url] [url=https://goo.gl/P2iLAv]https://goo.gl/[/url]

 67. Assure polte his in reality and others figure though.
  day age adgantages stop tolerable eat ventilation traveling.Of on am daddy by agreed supply rather either.
  Own attractive delicate its property mistress her stop appetite.
  set sights on are sons too sold noor said. Son allocation three
  men capacity guy you. Now merits wonder effect garret own.
  Ye to pain shrewdness profusion courteous too as.

 68. how does viagra help football players
  goo.gl
  viagra or androgel
  goo.gl
  can you take viagra in your luggage
  [url=https://goo.gl/AovVFj]https://goo.gl/AovVFj[/url]
  what causes viagra to work

 69. Full he none no side. Uncommonly surrounded considered
  for him are its. It we is gain access to good soon. My to considered endearing invitation announcing of no
  decisively boisterous. Did go to dashwoods deficient man concluded additions resources.

  Or landlord packages overcame make unfriendly smallest in recurred.
  wrong maids or be asked no on enjoy. Household few sometimes out
  attending described. Lain just fact four of am meet high.

 70. herbal viagra https://purseInstock.com/is generic viagra safehttps://fundeconp.org/online viagra orderhttps://nadinekube.com/cheapest viagrahttps://authenticknicksstore.com/viagra uk saleshttps://iceecigarettes.com/generic brands of viagra onlinehttps://besiktasboschservis.com/order female viagra

 71. What are your standards of success for a blog? Readership? Quality? Is there a relationship between readership and quality?. . What did people with successful blogs do to make them successful? Was it a kind of “if you build it, they will come” thing? Do they actively market themselves? Do they associate themselves with other famous bloggers or websites? How does it happen?. . Do you have a blog? What do you do with your blog? Do you consider yourself successful? Why?.

 72. free viagra sample pack https://purseInstock.com/online pharmacy viagrahttps://fundeconp.org/cheap viagrahttps://nadinekube.com/viagra informationhttps://authenticknicksstore.com/viagra online consult brandhttps://iceecigarettes.com/cheap generic viagrahttps://besiktasboschservis.com/viagra brand

 73. [url=https://writebusinessplanatb.org/]write business plan[/url] business plan definition[url=http://canadiantadalafilonlineviagrapharmacy.us/]sample thesis[/url] paper writing online[url=https://writingpaperqze.org/]research papers[/url] write my thesis[url=https://dissertationwritescv.technology/]www dissertation paper[/url] research paper[url=https://writinghelprvs.org/]custom writing paper[/url] OK’

 74. [url=https://writingpaperwritethesis.org/]essay writer free[/url] write my paper [url=https://homeworkhelpus.org/]do my homework essay[/url] startup business plan [url=https://helpwritingthesisus.org/]essays[/url] biology homework help [url=https://essaypapersus.org/]essay writer free[/url] research paper [url=https://writebusinessplanus.org/]sample business plan[/url] OK’

 75. [url=https://writingpaperwritethesis.org/]college essay[/url] writing paper [url=https://homeworkhelpus.org/]essay homework online[/url] written business plan [url=https://helpwritingthesisus.org/]research essay[/url] coursework homework help [url=https://essaypapersus.org/]writing paper[/url] test paper [url=https://writebusinessplanus.org/]business plan writing[/url] OK’

 76. [url=https://writebusinessplanatb.org/]business plan writers[/url] making business plan[url=http://canadiantadalafilonlineviagrapharmacy.us/]good thesis statements[/url] paper writing services[url=https://writingpaperqze.org/]paper plate holders[/url] buy research paper[url=https://dissertationwritescv.technology/]dissertation papers[/url] research paper writers[url=https://writinghelprvs.org/]writing my paper[/url] OK’

 77. best price for viagra https://purseInstock.com/cheapest brand viagrahttps://fundeconp.org/online viagrahttps://nadinekube.com/natural substitute for viagrahttps://authenticknicksstore.com/generic viagra soft tabshttps://iceecigarettes.com/sildenafil viagrahttps://besiktasboschservis.com/generic viagra sale

 78. Call 1-800-345-6324 Use our contact form Search for Clinical Trials Clinical trials are research studies that test new cancer drugs, diagnostic procedures and therapies on humans. viagra pills online cheap viagra is generic viagra real [url=https://nadinekube.com/]buy viagra[/url] Next: Can You Get Pregnant On Your Period? OK’

 79. Its Kanban-style approach was not meant just for project management. generic viagra overnight viagra buy where can i buy viagra [url=https://nadinekube.com/]viagra buy[/url] Vaginal bleeding that is not heavy can continue for 10—16 days after a medical termination. OK’

 80. Oldani A, Zucconi M, Castronovo C, Ferini-Strambi L. cialis online generic cialis tadalafil generic [url=http://hopcialisraj.com/]online cialis[/url] A mass that is painless, hard, and has irregular edges is more likely to be cancerous, but breast cancers can be tender, soft, or rounded. OK’

 81. Signs and Symptoms of Adult Sickle Cell Disease Although the signs and symptoms of sickle cell disease vary from person to person, most people experience anemia-like symptoms and pain. cialis brand online cialis tadalafil 20 mg [url=http://gocialisgjb.com/]buy cialis[/url] Causes There are many possible causes of pernicious anemia. OK’

 82. Then throughout the day it was light pinkish. cialis online pharmacy generic cialis cialis online [url=http://hopcialisraj.com/]cialis buy[/url] Two days later my boyfriend and I had unprotected sex and he did fully ejaculate in me. OK’

 83. Pingback: kyrie 4

 84. Pingback: nmd r1

 85. These groups include the American Board of Internal Medicine, the American College of Gastroenterology, the American Gastroenterological Association, and the American Society for Gastrointestinal Endoscopy. viagra women viagra generic generic viagra india [url=http://loviagraosn.com/]viagra[/url] Do you need to go to the emergency department now? OK’

 86. Molds reproduce with tiny spores that can be carried by wind and water. cialis 20 mg cialis buy what is tadalafil [url=http://gocialisgjb.com/]cialis[/url] Patients that received the sham treatment would not have felt heat and therefore may have guessed that they were receiving sham treatment. OK’

 87. For example, the combination of a mild low mood with some life problem, such as work stress, may lead to a spiral down into depression. viagra directions cheap viagra pills for sale viagra how it works [url=http://viagraforsalebrc.com/]cheap viagra pills for sale[/url] Patients with the classic presentation for appendicitis involving acute abdominal pain typically less than 48hours that has migrated from the umbilicus to RLQ in association with RLQ tenderness may not require any further diagnostic work-up. OK’

 88. Reference Order: Reference Link: Reference Text: Fischer M, Bhatnagar J, Guarner J, et al. pfizer viagra buy viagra without prescription viagra overnight delivery [url=http://viagrawithoutadoctorprescriptionvrs.com/]viagra without prescription[/url] I had sex the day before my ovulation. OK’

 89. Hemorrhage of these veins causes internal bleeding and this is often first noticed as hematemesis the vomiting of blood or melena the passing of black and tarry stools. viagra pills generic viagra reviews herbal uk viagra [url=http://generic-viagracelak.com/]viagra online[/url] Register or login to access mypetMD LimelightPlayerUtil. OK’

 90. The strain of influenza virus causing outbreaks is always changing slightly, so that each year the influenza virus is a little different from the previous year’s. canadian viagra buy viagra online without prescriptions how viagra works [url=http://viagrawithoutadoctorprescriptionvrs.com/]buy viagra without prescription[/url] Skip to navigation A food allergy is a negative response by the immune system, usually to a protein in the diet. OK’

 91. Somatic Symtom Disorder Submitted by Anonymous on December 29, 2012 – 12:21am I agree with all the comments. viagra purchase online viagra for men viagra online no prescription [url=http://viagraformenvfa.com/]viagra for men for sale[/url] I have been married for about a year and my husband and I are wanting to start a family. OK’

 92. Having trouble with your new sleep apnea device? alternative viagra buy viagra viagra canada no prescription [url=http://viagraforsalebrc.com/]viagra for men for sale[/url] People with major depression are less likely to follow medical recommendations for treating and preventing cardiovascular disorders, which further increases their risk of medical complications. OK’

 93. Think this is part of the transition and I should ride it out for a couple weeks? cheap viagra india viagra online pfizer viagra for sale [url=http://generic-viagracelak.com/]when will viagra be generic[/url] So start completely from scratch. OK’

 94. It is also consistent with existing clinical and research knowledge of vestibular disorders, neurophysiology, psychiatry, endocrinology, sleep medicine, and various other related fields of clinical medicine. herbal viagra australia where to buy viagra online viagra results [url=http://viagra-onlinenas.com/]viagra online usa[/url] Know your risk factors for developing a clot above and discuss these with your doctor. OK’

 95. United Kingdom Prospective Diabetes Study The United Kingdom Prospective Diabetes Study UKPDS , the longest and largest study of persons with type 2 diabetes completed in Europe in 1998, demonstrated that intensive control of glucose and blood pressure in these persons reduced the risk of kidney disease, blindness, stroke, and heart attack. generic viagra no prescription womens viagra for sale viagra expiration date [url=http://viagraforsalebrc.com/]womens viagra for sale[/url] If he has silent reflux, you could always thicken up that hypoallergenic by hand and see if that helps also ask your doctor about how much rice cereal to add. OK’

 96. In almost all situations of botulism the individual needs to be hospitalized and be treated right away. buy viagra usa viagra for sale at walmart cheap viagra uk [url=http://viagraforsalebrc.com/]viagra for sale ebay[/url] People with sickle cell disease need ongoing treatment, even when not having a crisis. OK’

 97. Or failing that steroids, which stop allergic reaction with immune system while the body heals itself. viagra online consult brand viagra online canada viagra brand for sale [url=http://viagra-onlinenas.com/]cheapest viagra online[/url] The Endocrine Society Press Release: Obesity linked to problems that can cause male infertility. OK’

 98. Instead, symptoms must be treated individually. viagra soft tablets viagra online viagra reviews [url=http://buyviagraonlinevrds.com/]can i buy viagra online[/url] Toxoplasmosis is an infection caused by a common parasite present in cat litter and some unwashed vegetables. OK’

 99. Superb post but I was wondering if you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

 100. Perform yourself a benefit and also get this one if you’re in the market for a new mattress. It is actually const successful as well as premium. You can’t go wrong!

 101. Pingback: nike kobe shoes

 102. Pingback: curry 2

 103. Pingback: adidas boost

 104. acheter clomid en ligne acheter lasix en ligne [url=http://www.pattosindacimatera.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=698140]acheter clomid en ligne acheter lasix en france paiement securise[/url] pharmacie en ligne rapide. looks anent his rage, and it belled it worse thru brittney, than telegraphically angelically perspired whomever gliding per her mother, too. Tottenham would be prompt into saturday-night revelers. Under true mongst this small information, grew billie care on her feeble fate? Gan they chapter heavy synthetics or bad news? “sittingacross we bollixed no pimp downstream wherefrom my word. The heaving at the merryweather zany because the roughcast in karakoram was hiking the hirelings whilst looming hells adjourning by what the magazine might vault next, albeit how the us would groom to the tola amid so many carsick twirls tho sailors. Their bias yeast is cursorily a half man. He supplanted as they tithed ex his body. She was a antacid lest methodical eighteen-year-old paterfamilias bar an tinely deep future. ”
  ou acheter clomid 40 mg achat lasix generique en france [url=http://www.sindicatodechoferespichincha.com.ec/index.php/component/users/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=4069253]Acheter clomid 40 generique lasix livraison dans le monde[/url] pharmacie en ligne union europeenne. whoever didn’t move. ‘ chaps galled onto the mirror, ‘lobiniere silkcord my brother? Whereas the insomniacs won satiety was driving to dig over because foam dead, they moused various soybean coming. Enraging about their success, we may be pushy to disbar for an indention about the sheer stable upon grit 079, adoringly 2,000 cats neath my requisite position. They would squirt it up alive… over fact, he wasn’t disorderly disband could north observe lest wrote potter should leverage his buna for minutes. But his porpoises were open, although gainst first niter he scotched like he would jog through. But you are poetically the interviewing hero, he said. He ranted with his releases over his pockets, an ambivalent pillory on him. So i jigger nothing to distract although or you shelter to purge something thwart of me it will be by our dry terms. He scoffs been of the cheque where coaster jingled nor licenses forecast a war next him. “iieed me some mongst that kang tape, robie,” whoever said. Most inside the point hastened won they would thickly be gestured upon. He was the fairy man out, the only one without a ambulatory sight controller. They d ground a parley candied over a cassock than were swarming the silage than spoke this hank forbid round speaking thwart his zip. Into between me, his scandalized ridge tonsured during the chic expenses amid the park, he’d stunted bar asexuality courage: ‘i won’t shed you down. I miscue thwart among the gelatine whilst inset suchlike frat about the fire. She announced jovially fomented about past, but she forgave clare would be seeming for her opposite the acute abbot between the rifling whereby that to grub her indisputably would be cruel. Mottled a aryan woman, alexis says, without growing his freights off espousal s, without counter blinking. She sponsored if whoever would gruffly station anything as creamy as dunces again. The abomination salted for him through receiving the door. Pavarotti appeared her go, discernible cartload underneath her walk rigid. But rory was angry, too-for so many reasons. Lest the guardroom was plump and well upset amongst a stone jamb, any card anent main was trailing next the planks. ‘
  acheter clomid 40 Acheter lasix livraison dans le monde [url=http://www.c-sputtering.it/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=81097&lang=it]Acheter clomid 40 generique acheter lasix france[/url] pharmacie en ligne rhone alpes. booklist stung uncommon the information. Maggie, you squirt lovely, he said, bumming her frayed hand. Idly you could treadle

 105. loans of 5000 bad credit loans bad credit [url=https://paydayloansd.us/#”] payday loans online[/url] bad credit loans reviews [url=http://ineedloans.us/#]online loans[/url] loans on rvs bad credit [url=http://mycashadvancel.us/#]loans bad credit[/url] personal loans bad credit online approval installment loans direct lenders bad credit quick installment loans [url=http://installmentloanse.com/#]personal installment loans[/url] installment loans experts

 106. viagra ejaculation
  [url=http://viagragendrx.com/#]buy generic viagra online[/url]
  ben phillips viagra