Fiskelycka

Fiskelyckan de senaste dagarna har varit stor, i alla fall har fiskarna varit stora – jättestora. På två dagar har giganterna snott fyra-fem drag och lika många revar. En av baddarna lyckades vi få en glimt av innan den slets sig, det var en svärdfisk. Den hade varit god till vitkålen och den gula löken. De fina dragen ligger sedan länge på havets botten men nya har tillverkats med hjälp av material från Ingrids pyssellåda. Men nu har vi gett upp. Fiskelinan slut.

Nä, så illa är det inte med maten. Även om det var ont om färska grönsaker på Ascension så fanns det en del engelska intressanta konserver och fryst kyckling, bacon, lammleg och odefinierat fläskkött. Hittills har skapat rätter vi aldrig skulle komma på tanken att skapa hemma. De flesta döps till något med surprise eller Atlanten. Igår åt vi till exempel Mustig Atlantsurpirse och Korvsurprise med pasta och Lisas kvar(glömda?)lämnade röda pesto. Tack Lisa! Om ni inte visste det, så passar vitkål till allt.

Igår hade vi seglat halvvägs och det skulle minsann firas. En snäll dam med det fina namnet Prudie på Ascension hade skänkt oss ett par påsar chips och Malteeserkulor. Party! Mona tyckte att chipsen var goda, det var en sorts tortillachips med smak av Lime. Och med lite fantasi kunde man föreställa sig hur de kunde smaka tillsammans med guacemole. Alla andra tyckte chipsen smakade skit, grimaserade illa och läste innehållsförteckningen på påsen. Någon uppmärksammande utgångsdatumet: november 1999.

De är många som uttrycker att de saknar er där hemma, snowboard och Mamma-Scans köttbullar.